Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πατάτες φούρνου σαν συνοδευτικό για κρεατικά ή κοτόπουλο.
Γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα
Πατάτες στο φούρνο με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες με γεμιστές με την πιο νόστιμη σως φέτας.
ΠιάτοΣυνοδευτικά
ΚουζίναΔιεθνής
Λέξη κλειδίΠατάτες γεμιστές με φέτα
Προετοιμασία10λεπτά λεπτά
Εκτέλεση1ώρα ώρα
Συνολικός χρόνος1ώρα ώρα 10λεπτά λεπτά
Μερίδες3
Θερμίδες370θερμίδες
ΔημιουργόςΤάσος Αντωνίου
Υλικά
- 3 πατάτες με τη φλούδα τους
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σως φέτας:
- 3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- 3 κ.σ. φέτα βαρελίσια
- ½ κ.γλ. λευκό ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στο γουδί χτυπάμε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα.
- Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις πατάτες. Με πιρούνι τις τρυπάμε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτουμε με το μείγμα μπαχαρικών, και από τις δυο πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 1 ώρα.
- Ετοιμάζουμε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάμε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.
- Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.