Πορτοκαλόπιτα.

Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι, ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι το ίδιο πολύ. Θέλεις το μοναδικό του άρωμα, τη φίνα γεύση του ή το οτι είναι το γλυκό που μοσχοβολάει Ελλάδα, η πορτοκαλόπιτα είναι μέσα στην καρδιά μας και με αυτή τη συνταγή το μόνο σίγουρο είναι πως θα τη λατρέψετε ακόμα πιο πολύ.

Ο Τάσος Αντωνίου σου δείχνει σε βίντεο, βήμα βήμα τη συνταγή & τα μυστικά του για ζουμερή πορτοκαλόπιτα με σιρόπι. Πολύ εύκολη συνταγή και πραγματικά η μοναδική που χρειάζεσαι. Εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ταιριάζει φανταστικά και με μια μπάλα παγωτό.

    Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

    Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου.

    ΠιάτοΓλυκά

    ΚουζίναΕλληνική

    Λέξη κλειδίΠορτοκαλόπιτα, Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι

    Προετοιμασία15λεπτά λεπτά

    Εκτέλεση1ώρα ώρα

    Συνολικός χρόνος1ώρα ώρα 15λεπτά λεπτά

    Μερίδες10

    Θερμίδες280θερμίδες

    Υλικά

    • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
    • 4 αυγά μεγάλα
    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
    • 300 γρ. γιαούρτι πλήρες
    • 2 κ.γλ. βανίλια
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 200 ml ηλιέλαιο

    Για το σιρόπι

    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 1,5 φλιτζάνι νερό
    • 1 ξυλάκι κανέλα

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες. 
    • Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ. 
    • Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
    • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί. 
    • Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα. 
    • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *