Παγωτό Snickers
Σπιτικό παγωτό Snickers από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό με καραμέλα, φιστίκια και σοκολάτα στο τσακ μπαμ.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Snickers
Θερμίδες 420θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά – 500 ml whipping cream
- 200 ml ζαχαρούχο γάλα – 200 ml condensed milk
- 2 κ.σ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- φιστίκια ανάλατα – unsalted peanuts
- 1 μπάρα Snickers – 1 Snickers bar
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ. Με μια μαρίζ μεταφέρουμε την χτυπημένη κρέμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Την ισιώνουμε με τη μαρίζ.
- Ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια. Κόβουμε μια μπάρα Snickers σε πολύ λεπτές φετούλες και γαρνίρουμε την επιφάνεια της σαντιγί με τις φέτες. Επικαλύπτουμε από πάνω με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
- Καλύπτουμε το δοχείο με το καπάκι και καταψύχουμε για 6-8 ώρες.